Миколаївський водопровід заповнять водою з Південного Бугу

Коментарi:

Миколаївський міський голова розповів про те, як просувається вирішення проблеми із відновленням водопостачання.

Спочатку у кранах з'явиться технічна вода, яку забиратимуть із Південного Бугу.

«Сьогодні були на станції очищення води, куди надходить вода, дивилися якість води. Також обговорювали питання щодо можливості очищення та використання води з річки Південний Буг. Важливо пам'ятати, що вода, яку ми подаватимемо вам у крани, вона не буде тієї ж якості, що з Дніпра. Готуйтеся, що воду ми подамо, але вона буде технічною», – розповів мер.

Як уже неодноразово повідомлялося, вода з Південного Бугу непридатна для вживання – містить підвищену кількість солей і металів. Поступово її замінять водою із свердловин.

Сенкевич вважає, що такий варіант кращий за порожній кран. Тим більше вважається, що людині на питво на добу потрібно літр-півтора води. А більшість споживаної води городяни використовую саме на санітарні потреби – прання, миття посуду, в туалеті.

"У нас є система трубопроводу в місті. Система порожня, з неї злили воду. Щоб заповнити її зі свердловин, нам потрібно багато часу. Тому було ухвалено рішення залити воду з Південного Бугу, в ній є солі та метали, а потім замінити її водою із свердловин», – пообіцяв Сенкевич.