У бункерах "Азовсталі" більше, ніж "гуманітарна катастрофа" – командир морпіхів Волина

Коментарi:

Командир миколаївської 36-ї бригади морської піхоти Сергій Волина розповів, що ситуація в бункерах "Азовсталі" гірша, ніж просто "гуманітарна катастрофа".

Про це він розповів в інтерв'ю американському телеканалу CNN.

"Вчора був найсильніший авіаудар росіян, пряме влучення по польовому шпиталю, розташованому в підземеллях заводу "Азовсталь". Операційна потрапила під дію бомби, всі хірургічні інструменти втрачені, обладнання – все, що потрібно для хірургічних операцій, знищено".

Тепер ми не можемо лікувати наших поранених, особливо з пораненнями від шрапнелі та кульовими пораненнями.

Даватимемо пораненим, що в нас залишилося під руками. У нас є військові медики, і вони роблять все можливе, щоб лікувати поранених. Поки що у нас немає жодних хірургічних інструментів.

Також нам терміново потрібні медикаменти, у нас майже не лишилося медикаментів".

Волина сказав, що йому невідомі деталі операції з евакуації цивільних із бункерів "Азовсталі", яка запланована після переговорів Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша у Києві та Москві.

У бункерах знаходяться сотні цивільних, у тому числі 60 неповнолітніх. Молодшій дитині лише 4 місяці.

Командир морпіхів додав, що постійно підтримує зв'язок із президентом Володимиром Зеленським, який інформує їх про всі зусилля української влади з деблокади Маріуполя, про ситуацію в Україні та світі. За його словами, президент намагається підтримувати бойовий дух захисників.

"Ми не можемо вам точно сказати, скільки ми ще здатні утримати позиції. Все залежить від дій ворога, а також від удачі".

Ми сподіваємося, що президент вдасться домовитися евакуювати нас, або вивезти силою. У нас залишається лише надія".