Після знищення крейсера "Москва" кораблі РФ залишилися охороняти бойові дельфіни Росія

розмістила два загони для бойових дельфінів у Севастопольській бухті, де базується велика кількість кораблів Чорноморського флоту.

Про це свідчать супутникові знімки, оприлюднені Військово-Морським інститутом США. "Аналіз останніх супутникових знімків допоміг виявити факт перевезення у лютому на Севастопольську портову базу двох загонів для дельфінів.

ВМС РФ розмістили їх біля входу до Севастопольської бухти, в безпосередній близькості від стіни бонових воріт", – йдеться у повідомленні. Бойових дельфінів застосовують протидії підводним диверсантам. Розміщення їх у Севастопольській бухті може стати на заваді українським спецпідрозділом дістатися під водою до російських кораблів.

У Севастополі раніше бойових дельфінів готували в Козачій бухті. 2014 року військову частину, де тренували дельфінів для ВМС України, захопили росіяни. РФ вже має досвід навчання дельфінів для використання їх у військових цілях.

Тренованих морських ссавців залучали для вилучення об'єктів чи відлякування ворожих водолазів. Зазначимо, що після знищення крейсера "Москва" та БДК "Саратов" зараз у чорноморській зоні залишилося 20 ворожих кораблів, включаючи підводні човни.