На Південнобузькому і Бесарабському напрямках окупанти ведуть перегруповуються та сіють слухи, – зведення Генерального штабу ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація станом на 18.00 29 квітня

Триває 65 доба героїчного протистояння Українського народу.
Противник продовжує проводити наступальні дії у Східній операційній зоні для встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з Кримом.
На Волинському та Поліському напрямках зберігається загроза ракетно-бомбових ударів з території Білорусі. Ця країна посилює ділянку кордону в Брестській і Гомельській областях, перевіряє авіаційний компонент і ППО.
На Сіверському напрямку противник намагається не допустити переміщення резервів ЗСУ з Сіверського напрямку до Східної операційної зони. У прикордонних Брянській та Курській областях ворог розмістив частину підрозділів, виведених для відновлення боєздатності.
На Слобожанському напрямку вороже угруповання 6-ї загальновійськової армії, берегових військ балтійського та північного флотів зусилля зосереджує на утриманні займаних позицій на північ та південний схід від Харкова, намагається здійснити розгортання додаткових артилерійських підрозділів.
На Ізюмському напрямку противник діє силами підрозділів зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 35-ї загальновійськової армії, 68 армійського корпусу Східного військового округу та повітряно-десантних військ. Основні зусилля ворог зосереджує на веденні розвідки та завданні вогневого ураження.
На Ізюмському напрямку окупанти наводять понтонно-мостові переправи через річку Сіверський Донець.
На Донецькому та Таврійському напрямках підрозділи противника намагаються вести наступ на Лиманському, Сєверодонецькому та Попаснянському напрямках. Противник продовжує спроби встановити повний контроль над населеними пунктами Рубіжне та Попасна і здійснює підготовчі заходи до просування на Сєверодонецьк.
На Курахівському напрямку угруповання окупантів посилено додатковими артилерійськими підрозділами зі складу 1-го армійського корпусу.
Ворог продовжував завдавати авіаударів по Маріуполю. Основні зусилля зосереджував на блокуванні підрозділів наших військ в районі заводу «Азовсталь».
На Південнобузькому та Бессарабському напрямках противник намагається вести бойові дії з метою покращення свого тактичного положення. Продовжує здійснювати перегрупування, нарощує систему вогневого ураження, вдосконалює інженерне обладнання позицій.
У придністровському регіоні Молдови РФ продовжує розповсюджувати інформацію щодо загрози населенню регіону з боку України. Поширюються чутки про застосування українських БПЛА над складами боєприпасів.