25 тисяч школярів Миколаївської області виїхали за кордон

З 438 закладів освіти Миколаївської області призупинили роботу 31.

У тому числі 25 закладів середньої освіти, що перебувають на окупованих територіях. Зарплатня їх працівникам не нараховується. Про це заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Олександр Трайтлі розповів телеканалу "НІС-ТВ". Наразі 86 відсотків дітей Миколаївщини отримують повний пакет освітніх послуг. Він сьогодні надається дистанційно.

В умовах пандемії ми здобули досвід дистанційного навчання дітей та надаємо освітні послуги в тих умовах, у яких знаходимося. Усі освітні заклади переведено на дистанційну форму навчання. Сьогодні понад 100 тисяч дітей займаються дистанційно, – сказав Олександр Трайтлі. За його словами, Трайтлі департамент освіти має неповну статистику учнів, які виїхали за кордон. Імовірно, близько 25 тисяч дітей та 900 педагогів виїхали за кордон, але навчальний процес вони не переривали.

В усіх закладах освіти Миколаївської області, за винятком окупованих територій, освітянам виплачують зарплату відповідно до всіх встановлених процедур. Освітня субвенція, що є джерелом фінансування зарплати педагогічним працівникам, надходить своєчасно. Затримок із виплатою зарплати немає.
Трайтлі запевнив, що також нараховуються зарплати та технічному та адміністративно-господарському персоналу, який зараз не задіяний в освітньому процесі.