На Південнобузькому напрямку ЗСУ відбили атаки на три села

Коментарi:

Українські військові стримали наступ противника на низці напрямків.

Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ від 28 квітня

Ворожі підрозділи зробили спробу наступу на позиції Сил оборони України на напрямках Бражківки та Довгенького (Харківська область – ред.). Успіху не мали, зазнали втрат і відійшли. Також окупанти безуспішно намагалися взяти під контроль основні об'єкти Великої Камишевахи.

Силами оборони України відновлено контроль за населеним пунктом Кутузівка ​​Харківської області".

Найбільша активність противника у четвер спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках.

На Слобожанському напрямку ворог провів розгортання на території Білгородської області до п'яти дивізіонів ОТРК "Іскандер-М". Противник продовжує здійснювати перегрупування своїх сил. За наявною інформацією, ворог вивів для відновлення боєздатності на територію РФ батальйонну тактичну групу повітрянодесантних військ через значні втрати в особовому складі та військовій техніці. Крім того, батальйонну тактичну групу зі складу підрозділів 29-ї армії Східного військового округу переміщено з території Білгородської області РФ до Харківської області. Противник продовжує повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами.

На Донецькому та Таврійському напрямах ворог з метою сковування українських військ та утримання раніше зайнятих рубежів здійснював вогненну поразку позицій підрозділів захисників України із застосуванням реактивних систем залпового вогню та артилерії практично вздовж усієї лінії зіткнення.

Противник намагався повністю захопити Рубіжне, але успіху не мав, зазнав втрат і відступив на раніше зайняті позиції.

У Курахівському напрямку ворог безуспішно намагався наступати у напрямах населених пунктів Солодки та Новомихайлівки.

Противник продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполі. Основні зусилля зосереджувалися на блокуванні підрозділів ЗСУ у районі заводу "Азовсталь" з метою недопущення їхнього прориву.

У напрямку Донецьк – Запоріжжя ворог проводив наступ у напрямку населених пунктів Нескучне та Времівка, успіху не мав. Продовжує посилювати угруповання військ.

На Южнобузькому напрямі успішно відбито спробу штурмових дій противника в районах населених пунктів Олександрівка, Таврійське, Іванівка та Заградівка.

На Волинському та Поліському напрямах суттєвих змін діяльності ворога не зафіксовано. Авіація супротивника продовжує завдавати ракетно-авіаційних ударів по об'єктах на території України з території Білорусі. За наявною інформацією, авіаційні підрозділи повітряно-космічних сил РФ продовжують використовувати аеродром Барановичі. Кошти протиповітряної оборони Білорусі продовжують нести чергування у посиленому режимі.

На Сіверському напрямі ознак формування ворогом угруповання на відновлення наступу не виявлено. Окупанти проводять заходи щодо посилення прикриття певних ділянок кордону. Так, до прикордонної зони у напрямку Чернігівської та Сумської областей введено додаткові підрозділи Росгвардії.

Генштаб також повідомляє, що кораблі флоту окупантів в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують завдавати ракетних ударів по території України, виконують завдання щодо ізоляції району ведення бойових дій та ведуть розвідку.