На миколаївському напрямку ворог веде розвідку і перегрупування військ – зведення Генштабу ВСУ

Оперативну інформацію станом на 6.00 27 квітня.

Триває 63 доба доба героїчного протистояння українського народу. Ворог наступає в Східній операційній зоні для встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з Кримом.
Найбільша активність угруповання окупаційних військ спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках.
Противник вживає заходів щодо доукомплектування своїх підрозділів, що зазнали втрат під час бойових дій, технікою.
На Слобожанському напрямку противник продовжує завдавати авіаційних ударів та уражати артилерією інфраструктуру Харкова.
На Ізюмському напрямку підрозділи зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 35-ї загальновійськової армії і 68-го армійського корпусу Східного військового округу та повітряно-десантних військ проводять наступальні дії у напрямку Барвінкового. Противник оволодів північно-східною околицею населеного пункту Велика Комишуваха, а також взяв під контроль населений пункт Заводи.
Окупанти перекинули з Бєлгородської області в Ізюм дві батальйонних тактичних групи зі складу 76-ї десантно-штурмової дивізії. У самій Бєлгородської області розгорнуто два ракетних дивізіони ОТРК “Іскандер-М”.

На Донецькому напрямку підрозділи ворога ведуть активні дії практично вздовж всій лінії зіткнення. Основні зусилля противника зосереджені на взяття під повний контроль Попасної, Рубіжного та розвитку наступу на Лиман, Сєверодонецьк і Слов’янськ.

На Лиманському напрямку противник встановив контроль над населеним пунктом Зарічне, штурмував Ямпіль.
На Сєверодонецькому напрямку загарбники встановили контроль над населеним пунктом Новотошківське, ведуть наступ у напрямку населених пунктів Нижнє та Оріхове.
На Маріупольському напрямку ворог обстрілює та та блокує наші підрозділів в районі заводу “Азовсталь”.
На Південнобузькому та Таврійському напрямках противник використовує сили для утримання зайнятих раніше рубежів та здійсненні вогневого впливу на позиції наших військ.
На Миколаївському, Криворізькому і Запорізькому напрямках ворог намагається покращити своє тактичне положення. З цією метою здійснює перегрупування підрозділів, нарощує систему вогневого ураження, а також проводить повітряну розвідку.
Росгвардія проводять фільтраційні заходи в районах населених пунктів Киселівка і Станіслав Херсонської області.
На Таврійському напрямку підрозділи противника здійснюють інженерне обладнання позицій та поповнення запасів.
На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін не відзначається.
Нашими воїнами за попередню добу було уражено сім повітряних цілей: літак Су-25, вертоліт Ка-52, три БПЛА оперативно-тактичного рівня та дві крилаті ракети.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито дев’ять атак ворога, знищено 9 танків, 11 артилерійських систем, 4 одиниці спеціальної та 17 одиниць броньованої техніки, 3 одиниці спеціальної інженерної та 16 одиниць автомобільної техніки, 4 паливозаправники та зенітну установку.