Дворнікова відтіснили: командувати наступом під Ізюмом буде начальник генштабу Росії Герасимов

Коментарi:

Росіяни фактично "розбовтали" вертикаль управління своїми силами вторгнення. Тому їхній наступ приречений на провал, а Кремль вже може відраховувати дні до моменту своєї військової поразки.

Генеральний штаб Збройних Сил України в ранковому зведенні зазначав, що орки стягнули для наступу на Ізюмському напрямку досить потужне угруповання – підрозділи зі складу 1-ї танкової армії та 20-ї загальновійськової армії Західного ВО, 35-ї армії та 68-го армійського корпусу Східного. ВО, частини десантних військ, зокрема – введено у бій дві БТГр зі складу 76-ї десантно-штурмової дивізії.

Схоже, рашисти вважають, що наступ на Ізюмському напрямі – це Сталінград і Курська дуга разом узяті. Тому Кремль вирішив ще більше "централізувати" керування цією операцією.

Видання Defense Express із посиланням на власні джерела повідомляє, що керувати настанням російських військ на Ізюмському напрямку буде особисто начальник Генерального штабу ЗС РФ Валерій Герасимов.

Цей персонаж начебто вже прибув пункт управління ЗС РФ, розташований у районі міста Ізюм.

І якщо вже особисто Герасимов прибув командувати операцією не стратегічного, а оперативно-тактичного рівня, то у Кремля провалився задум щодо створення єдиної вертикалі командування силами, які ведуть війну проти України. Яку, нагадаємо, мав очолювати "політичний призначенець" генерал армії та командувач Південного ПЗ Олександр Дворніков.

Зауважимо ще таку особливість "стилю" військових операцій Кремля – ​​"розбовтаність" вертикалі управління орки намагаються "компенсувати" посиленням вогневої потужності на окремому відрізку фронту.

Як приклад – у тому ж ранковому зведенні Генштаб ЗСУ зазначав, що поблизу Білгорода рашисти розмістили два додаткові дивізіони ОТРК "Іскандер". Які, очевидно, були "з кров'ю вирвані" з останніх резервів РФ, оскільки орки вже змушені застосовувати протикорабельні Х-35 для обстрілів Миколаєва, або ж ВТРК "Точка-У" для ударів по Дніпропетровщині.

Є сміливість припустити, що така "розбовтаність" вертикалі управління у рашистів стане завідувачем поразки наступу орків на Ізюмському напрямку.

Тому в Кремлі вже можуть рахувати дні до моменту, коли настане їхня військова поразка в Україні.