Перша «військова» сесія Миколаївської обласної ради засудила місцевих посібників окупантів

Коментарi:

Сьогодні, 26 квітня, відбулася перша сесія Миколаївської обласної ради в умовах воєнного стану.

На ній депутати висловили підтримку мешканцям тимчасово окупованих територій Миколаївської та Херсонської областей. Закликали їх продовжити боротьбу і брати участь у будь-яких бутафорських референдумах. «Усім, чим можемо, допомагаємо тим, хто опинився на тимчасово окупованих територіях, і зупинятися не збираємося», – сказала Ганна Замазєєва, голова Миколаївської обласної ради.

Депутати були солідарні з позицією Верховної Ради щодо геноциду Росії в Україні. Вони висловили позицію щодо неприпустимості проявів колабораціонізму серед представників місцевого самоврядування. На жаль, такі факти є й у Миколаївській області. Депутати засудили вчинок заступника голови Баштанської райради Тетяни Мезіної, яка у Снігурівці активно співпрацює з окупантами.

Депутати звернулися до правоохоронних органів із проханням оцінити її дії. Сесія продовжила термін дії контрактів із головними лікарями медустанов на період воєнного стану.

«Дякую кожному депутату, хто виявив свою позицію та приєднався до засідання сесії. Дякуємо за одностайність та державну позицію! Ми довели, що навіть за надзвичайних обставин можемо працювати заради інтересів суспільства», – додала Ганна Замазєєва.