Обстріл Миколаєва "Смерчами" та колаборанти у Херсоні: ситуація на Півдні

Коментарi:

На Херсонщині та на окупованій частині Миколаївщини окупанти продовжують готуватися до так званого "референдуму".

Як повідомляє оперативне командування "Південь", у Херсонській та Миколаївській областях окупанти перекривають виїзди із населених пунктів. Також росіяни захоплюють будівлі органів місцевої влади та зривають українські прапори.

Загарбники вдають, ніби збирають дані для гуманітарної допомоги. Насправді ця інформація потрібна їм для того, щоб влаштувати квазіреферендум і сфабрикувати результати голосування.

Миколаїв обстріляли зі "Смерчів"

Вночі російські війська обстріляли Миколаїв із систем залпового вогню "Смерч". Постраждали житлові будинки, загинув місцевий мешканець. Вороги навіть продовжують обстрілювати населені пункти, з яких відступили.

"Таким чином здійснюється і бойовий, і психологічний тиск на місцеве населення, яке ворог використовує як мирний щит своїх позицій", – пояснили в оперативному командуванні "Південь".

На Одещині тим часом виявляють колаборантів та агітаторів за "російський світ". Також значно зросла кількість провокацій у Придністров'ї. У невизнаній республіці розповсюджують фейки, що нібито Україна хоче завдати ударів по її території.