Теплохід, нафтоналивний танкер, суховантажна баржа,– Миколаївське територіальне управління ДБР скоротило флот агресорів

Державне бюро розслідувань продовжує кропітку роботу для виявлення та націоналізації майна країни-агресора та їх сателітів для зміцнення обороноздатності держави.

Слідчі територіального управління ДБР у Миколаєві спільно із прокордонниами 17 загону та морської охорони Держприкордонслужби зайнялися білоруським судном «Надежда» та суховантажною баржою, які знаходились в акваторії Ізмаїльського порту.

З’ясувалося, що ці судна були задіяні у логістичних операціях РФ на річці Дунай.

Вантажний теплохід “Надежда” – в єдине в Білорусії судно класу “ріка – море”. Воно було збудоване в 2002 році для перевезення калійних добрив з Мозиря до порта Миколаєва. Проте через несприятливі гідрологічні умови судно здебільшого знаходилося у відстої.

У 2019 році теплохід по Дніпру доставили в Україну. В нашій країні судно отримало дозвіл на здійснення каботажних перевезень між річними портами. У 2019- 2020 роках теплохід пройшов модернізацію. Після цього використовувався також для навігації по Дунаю у сполученні з країнами ЄС.

Також в акваторії Чорноморська, ДБР спільно з працівниками Регіонального управлінням морської охорони Держприкордонслужби та відділу Одеського прикордонного загону виявили судно РФ. Власники намагались заховати під час війни нафтоналивний танкер "Волгонефть-268" на Іллічівському судноремонтному заводі, змінивши "прописку" корабля на Замбію.

Також, для мінімізації обов’язкових платежів до держбюджету України вартість суден була суттєво занижена, що могло призвести до значних збитків.

Працівники ДБР передали "на зберігання" судна до Адміністрації морських портів України та подали відповідні матеріали до Одеської обласної військової адміністрації з ініціативою їх націоналізації. Відтепер вони працюватимуть в інтересах держави, за для розбудови та економічного розвитку України.