Швеція спростувала домовленість про відновлення Миколаївщини, про яку заявив Зеленський

Коментарi:

Швеція та Україна поки що не досягли угоди про відновлення Миколаївської області, яка постраждала внаслідок вторгнення Росії.

Про це заявили в МЗС Швеції, спростувавши заяву президента України Володимира Зеленського, пише "Європейська правда" із посиланням на Euractiv.

"Кілька країн пообіцяли допомогти з відновленням України – а Швеція відповідатиме за Миколаївщину", – заявив Зеленський на прес-конференції у київському метро 23 квітня.

"Поки що такої угоди немає", – заявила прес-служба МЗС Швеції в електронному листі у відповідь на запит шведського телеканалу SVT Nyheter.

Читайте також Данія очолить післявоєнне відновлення Миколаєва та виділяє Україні $90 млн на озброєння

Водночас у міністерстві заявили, що Швеція веде переговори з Україною. "Наразі між міжнародними партнерами ведуться інтенсивні переговори про форми відновлення України", – йдеться у повідомленні.

"Швеція хоче продовжувати надавати широку підтримку країні і бути активним партнером у процесі відновлення. Як це має бути зроблено, у тому числі чи повинні окремі країни робити свій внесок у підтримку окремих областей – ми повертатимемося до цього на постійній основі", – зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен під час візиту до України заявила, що її країна погодилася очолити процес післявоєнного відновлення Ніколаєва.