Звільнено п’ять сіл, захоплено «Панцир С1», переполовинено дві ДРГ, – окупантів вибивають з Миколаївщини

Оперативна обстановка на вечір 24 квітня за даними ОП «Південь»

Завершилася 60 доба спротиву українського народу ворожій навалі. На тимчасово зайнятих територіях російські окупанти вводять заходи, що обмежують права і свободи мирних жителів, зокрема свободу пересування. Населені пункти, що готують до проведення псевдо-референдумів закриті для в’їзду та виїзду.

На Миколаївщині й Херсонщині противник веде оборонні дії та здійснює артилерійсько-мінометні обстріли населених пунктів і позицій ЗСУ.

Відмічено посилення розвідувальної активності в бік адміністративного кордону Миколаївської області.

Спробу висування двох диверсійно-розвідувальних груп ворога зірвано. Понісши втрати до 50 процентів складу ДРГ, рашисти відступили.

Водночас, нашими підрозділами забезпечено контроль території в районі ще п’яти населених пунктів Миколаївщини поблизу адмінмежі з Херсонщиною.

Втрати окупантів – 73 військовослужбовців та 7 одиниць техніки, серед яких зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир С1», автомобільна та броньована техніка. До речі, той же «Панцир С1» коштує приблизно 14 млн доларів.

Корабельне угруповання в Чорному морі постійно змінює кількісний склад у зв’язку із періодичними заходженнями в бази окупованого Криму. Але основний склад продовжує тримати територію України під загрозою ракетних ударів.

Аварійно-рятувальні роботи із ліквідації наслідків ракетних ударів по Одесі завершено. За уточненими даними, семеро загиблих, серед них одна дитина. В лікарнях залишаються 10 постраждалих.