Ілон Маск купує Twitter за 44 млрд доларів

Коментарi:

Найбагатша людина світу, мільярдер Ілон Маск купує соціальну мережу Twitter за 44 млрд. доларів після тижнів переговорів.

Про це повідомляє Bloomberg.

У понеділок у Twitter Inc. прийняла пропозицію Маска придбати компанію. Сторони опрацьовували угоду всю ніч після зустрічі у неділю.

Проведення цієї угоди стане найбільшим придбанням в історії технологій і, ймовірно, матиме суттєві наслідки протягом наступних років для мільярдів людей, які використовують соціальні мережі.

Заснований 16 років тому Twitter із 2013 року торгується на біржі. Через дев'ять років компанія повертається у приватні руки.

Інвестори отримають 54,2 долари за кожну акцію Twitter, якою вони володіють. Така ціна – на 38% вищою, ніж до закриття торгів 1 квітня, напередодні заяви Маска про придбання найбільшої частки компанії більш ніж на 9%.

Угода була одноголосно схвалена правлінням компанії, і, як очікується, буде завершено цього року. Для фінансування угоди Маск залучив 25,5 млрд дол. боргового та акціонерного фінансування та надасть близько 21 мільярда доларів власного капіталу.

Нагадаємо, на початку квітня Маск став одним із найбільших акціонерів Twitter – бізнесменові тепер належить близько 73,4 млн звичайних акцій Twitter або частка 9,2%.

Згодом Маск виступив із пропозицією придбати Twitter за 43,4 млрд доларів після того, як відмова від місця в раді директорів дозволила йому придбати велику частку в компанії.

Повідомлялося, що у відповідь рада директорів компанії оголосила про затвердження заходу, яке не дозволить комусь наростити частку компанії більше 15%. Зрештою очікувалося, що пропозиція Маска щодо покупки соцмережі буде відхилена.