Воскрес Христос, і пекельні сили скинуті – митрополит Миколаївський та Очаківський Питирим

Коментарi:

Із великоднього послання Високопреосвященнійшого митрополита Миколаївського та Очаківського Питирима

Бог улюднився, щоб людина обожнилася. Втіленням Слова – Господа нашого Ісуса Христа – відбулася ця чудова перемога через Голгофу, страждання на Хресті, Труна.

У Великодні дні цього року Господь посилає нам випробування та скорботу. Ця скорбота полягає у тому, що зараз відбувається на нашій землі.

Страждання, сльози та ридання чутні у різних місцях нашої країни. Але ми сьогодні натхненні тим, що, зійшовши в пекло Своєю Боголюдською природою, Спаситель повалив усі сили темряви. Нині пекло, стогнучи, волає про свою поразку, бо Воскрес Христос, і пекельні сили скинуті. Життєстверджуюче Воскресіння Господа повертає нам безсмертя. І закликає святитель Іван Златоуст:

«Смерте, де твоє жало, пеклі, де твоя перемога? Воскрес Христос, і ти переможений! Воскрес Христос, і радіють ангели! (Слово святителя Іоанна Златоуста на Великдень).

Молитимемо Бога про зміцнення нас у твердому і непохитному зберіганні своєї віри, безсумнівної надії та нелицемірної любові. Подвизатимемося для досягнення Царства Слави Триєдиного Бога – Отця і Сина і Святого Духа.

Воно досягається лише вірою, надією та любов'ю. Будемо ж свідчити про віру особистим прикладом, зміцнюючи мир Христовий у наших серцях, і принесемо всім радість про Христа Воскреслого.

Йому ж славу посилаємо на віки віків. Амінь.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!