Після атаки на Одесу Ердоган закрив для літаків РФ небо Туреччини

Туреччина закрила повітряний простір для літаків РФ одразу після ракетного удару російських військ по Одесі.

Туреччина завдала нового серйозного удару по Кремлю, оголосивши про закриття свого повітряного простору для військової та цивільної авіації РФ. Рішення було ухвалено через кілька годин після ракетного удару ЗС РФ по Одесі та вбивства восьми мирних громадян.

"Одеса для Туреччини – больова точка і навіть майже "червона лінія", тому що в цьому легендарному місті, перлині біля моря, яка знала багато горя, з деяких пір у чималих масштабах зосереджений турецький бізнес, причому високого рівня", – повідомляє «Майстер пера».

Ресурс запевняє, що саме нібито через Анкару, а не через слабкість своєї армії Путін "обережно" веде бойові дії в районі Одеси. Проте ситуація різко змінилася. Військове керівництво РФ після того, як російські війська втекли з півночі України, раптом оголосило про нові цілі "спецоперації".

Якийсь генерал Міннекаєв заявив про намір отримати весь південь України аж до невизнаного Придністров'я.

Тобто Кремль висунув претензії на Одесу. Підкріпила свої слова Москва ракетним ударом та вбивством мирних одеситів, включаючи тримісячне немовля. Туреччина відреагувала блискавично закриттям повітряного простору, чим паралізувала постачання російського угруповання в Сирії. Удар дуже болісний.

"У Туреччині, яка у відносинах з Росією поки що вважає за краще дотримуватися балансу і навіть грати роль посередника, є свої важелі геополітичного впливу, але досі вони обмежувалися, в основному, Нагірним Карабахом і Закавказзя. Тепер же, мабуть, Анкара вирішилася хоч і делікатно, але показати зуби більше і гостріше", – написав ресурс.