Перед Великоднем на Південнобузському напрямку ворог гатив по цивільним об’єктам, – зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 24 квітня

Розпочалася 60 доба героїчного протистояння Українського народу.

Противник продовжує проводити наступальні дії у Східній операційній зоні для встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та забезпеченні сухопутного шляху між зазначеними територіями та окупованим Кримом.

На Волинському та Поліському напрямках активних дій не проводив.

На Сіверському напрямку без суттєвих змін. Прикордонна служба ФСБ посилено охороняє українсько-російський кордон в Брянській та Курській областях. Нарощує інженерно-фортифікаційне обладнання позицій у Брянській області на відстані до 3 км від державного кордону України.

На Слобожанському напрямку ворог збільшує угруповання військ за рахунок перекидання та зосередження додаткових підрозділів у Бєлгородській області. Так, за наявними даними, за 60 км від державного кордону України розгорнуто пускові установки ОТРК “Іскандер-М”.

Ворог продовжує часткове блокування Харкова, здійснює вогневе ураження підрозділів наших військ та об’єктів критичної інфраструктури. В районі Коротичів противник провів дистанційне мінування місцевості.

Окупанти обстрілюють позицій наших військ в районах населених пунктів Курулька та Нова Дмитрівка, проводять повітряну розвідку за допомогою БПЛА “Орлан-10” в районах населених пунктів Барвінкове, Курулька та Гусарівка.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог застосувує міномети, ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню по всій лінії зіткнення.

Активізував наступальні і штурмові дії на Сєверодонецькому, Курахівському та Попаснянському напрямках. Йдуть бої в районах населених пунктів Зарічне, Рубіжне і Попасна.

На Сєверодонецькому напрямку ворог навів понтонні переправи через річку Красна.

На Маріупольському напрямку противник продовжував здійснювати вогневий вплив та блокувати наші підрозділи в районі “Азовсталі” міста Маріуполь. Завдає авіаційних ударів, зокрема й з літаків дальньої авіації.

На Південнобузському напрямку ворог продовжує утримувати зайняті позиції, на окремих напрямках намагається покращити тактичне положення, здійснює вогневий вплив на позиції підрозділів наших військ та об’єкти цивільної інфраструктури.

Угрупованням Повітряних Сил ЗСУ, разом з іншими зенітними підрозділами Сил оборони за попередню добу знищено 17 повітряних цілей: 9 БПЛА, 3 літаки та 5 крилатих ракет.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито 12 атак окупантів, знищено 4 танки, 15 одиниць броньованої та 4 одиниці автомобільної техніки, 5 артилерійських систем.