У орків величезні проблеми з кількістю поранених та медикаментами, – зведення Генштабу

Коментарi:

Російські війська готуються до наступу на Сєвєродонецьк, а також намагаються взяти під повний контроль міст Попасна та Рубіжне.

Станом на вечір 23 квітня на Донецькому та Таврійському напрямах основні зусилля противника зосереджені на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне та підготовці до наступу на місто Сєвєродонецьк. У районі населеного пункту Мар'їнка та на більшості інших напрямків у ході бойових дій ворог успіху не має.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує часткове блокування міста Харкова, артилерійські обстріли позицій наших підрозділів та цивільної інфраструктури в районі населених пунктів Чугуїв, Коробочкіне та Довгенько”.

На Південнобузькому напрямку ворог не проводив активних наступальних дій, а лише вдавався до поодиноких обстрілів підрозділів ЗСУ зі ствольної артилерії.

На північних кордонах України російські окупанти активних дій не проводили і українська розвідка не фіксувала формування противником наступальних угруповань.

Українська розвідка повідомляє, що російські загарбники мають суттєві труднощі з медичним забезпеченням своїх підрозділів та евакуацією поранених. Ворогу суттєво не вистачає медикаментів.

У Балаклії Харківської області окупанти, крім власного військового польового шпиталю, почали використовувати міську поліклініку для розміщення та лікування поранених через зростання числа поранених.

Через проблеми із поповненням резервів російські окупанти змушують жителів Херсонської області воювати проти України.

Для переміщення вантажів військового призначення вороги використовують захоплені вантажівки на окупованих територіях, а також залучають сільськогосподарську техніку, вкрадену у місцевих жителів.