Пасхальне богослужіння у кафедральному соборі Касперівської ікони Божої Матері розпочнеться завтра о 7.30.

Коментарi:

Якщо минулого року Великдень був обмежений ковідом, то цього року – військовими діями.

Храми – це місця масового скупчення людей, і під час повітряної тривоги, якої, сподіваємось, у Великодню ніч ми не почуємо, вони можуть потрапити під обстріл.

Тому в передвечерню ніч у Миколаєві діятиме подовжена комендантська година – вона розпочнеться 23 квітня о 19.00 та завершиться 24 квітня о 5.00.

Позиція церков про Великдень-2022

В УПЦ вважають, що на Великдень треба бути дуже обережними та утриматися від відвідування нічної служби.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, у храмах і монастирях великодні богослужіння відбудуться з дотриманням обмежень, зумовлених чинним в Україні військовим станом.

Коли почнеться служба

Пасхальне богослужіння, яке очолить митрополит Миколаївський та Богоявленський Володимир у кафедральному соборі Касперівської ікони Божої Матері міста Миколаєва, розпочнеться о 7:30 та після завершення відбудеться освячення пасок та інших приношень.

При оголошенні повітряної тривоги прихожанам необхідно пройти в укриття або в інше безпечне місце.

Великдень на ТБ

У неділю вранці, 24 квітня, всі охочі українці зможуть дивитись святкове богослужіння на честь Великодня по телевізору. За словами заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенко, початок трансляції почнеться о 23:30 суботи.

За його словами, вночі під час всеукраїнського телемарафону транслюватимуть богослужіння у Михайлівському соборі Києва. А о 7:30 ранку неділі – богослужіння у греко-католицькому соборі Воскресіння Христового.

Водночас у Києво-Печерській Лаврі буде здійснено два богослужіння. Обидва починаються о першій годині ночі.