Окупанти не дійдуть до Придністров'я: тікатимуть із Херсонської області, як із Київської – військовий експерт

Коментарi:

Росія хоче захопити південь, щоб забезпечити собі «вихід у Придністров'я», але Україна не просто завадить цим планам, а піде у контрнаступ, переконаний військовий оглядач Олександр Коваленко.

«Про який наступ на Одесу може йтися, коли їх навіть із Миколаївської області вже погнали. Навіть коли ми говоримо про Херсон і область — південний плацдарм, вони намагаються там закріпитися, але розуміють, що це ненадовго. Вони намагаються зараз діяти із закріпленням своїх позицій до 9 травня. А що буде потім – невідомо. Я впевнений, що буде контрнаступ. Вони втечуть із Херсонської області так само, як із Чернігівської та Київської», — в ефірі Радіо НВ зазначив Коваленко.

Нагадаємо, 22 квітня Росія назвала мету «другого етапу» війни. Замкомандувача військ Центрального військового округу РФ заявив, що Росія планує повністю окупувати Донбас і південь України, а також забезпечити сухопутний коридор до Криму. За його словами, контроль над півднем України дасть Росії ще один вихід у невизнане Придністров'я, де нібито «вказуються факти утисків російськомовного населення».