На Миколаївщині російська погань з дому матусі двох діток винесла пральну машину з мокрою білизною, ложки, вилки.

У Кандибіно по Миколаєву воїни «другої за силою армії миру» винесли буквально всі з дому мами двох дітей Аліни Осипчук.

Коли окупантів погнали із села, стали відомі подробиці їхнього мародерства. Він про них розповіла депутат Костянтинівського об'єднаної територіальної громади Алла Онищенко.

«Вдерлися до будинку і почали господарювати. Винесли каструлі, посуд, забрали ложки та вилки, одяг, постільну білизну. Забрали постільну білизну, на якій спали маленькі діти та мати. Забрали всю побутову техніку: навіть пральну машинку з мокрим одягом. Навіть забрали дитячі ліжечка чотирирічної доньки та трирічного сина. З сараю вивели свиней, телят, овець, птицю. Після таких розбійних візитів залишилося порожнім двір. Не можна передати словами той відчай та біль, який пережила господиня. Коли орки спали, о третій годині ночі, вона з дітьми, онкохворим чоловіком, матір'ю та єдиною вцілілою коровою попрямувала до сусіднього села Селівестрівки. Там вона зараз і мешкає. Сім днів тому поховала батька своїх двох малолітніх дітей. Сім'я опинилася за дуже складних життєвих обставин», – написала депутат.

Вона додала, що наодинці з лихом Аліну не залишили. Допомогла депутат Миколаївської районної ради Яна Димитрієва. Завдяки їй у сім'ї з'явилися ковдри, подушки, набори постільної білизни, одяг, посуд, набір каструль, праска, електрочайник, предмети побутової хімії, продукти харчування.