Морська піхота ВМС ЗСУ активно готується до боїв на півдні

Коментарi:

Українські морські піхотинці тренуються перед новими боями із російськими загарбниками у південних регіонах України.

Як повідомляє ВМС ЗС України у Facebook, на півдні України йде інтенсивна підготовка підрозділів морської піхоти, які проходять процес відновлення боєздатності та подальшого узгодження для виконання завдань.

Зокрема, морпіхи тренуються здійснювати рейдові та антидиверсійні дії у складі підрозділів. При цьому більшість особового складу, з яким проводили заняття, вже мають за плечима значний бойовий досвід – воїни брали участь у бойових діях, зокрема, і на південному напрямку під час широкомасштабного вторгнення російських загарбників, тому знають, як чинити у різних ситуаціях бойового застосування.

Як розповів один із інструкторів, штаб-старшина Роман, на першому етапі морські піхотинці відпрацювали висування в район призначення, захоплення блокпоста, порядок дій у разі потрапляння в засідку. На другому – виконали завдання щодо ведення наступальних дій, оточення та знищення противника штатним озброєнням.

Основну увагу під час тренування приділяли роботі сержантів. Саме від командирів відділень залежить, як ефективно військовослужбовці виконуватимуть завдання. Якщо командир діє впевнено, рішуче, своєчасно подає команди, то підлеглі діятимуть як єдиний злагоджений механізм. І навпаки, якщо командир розгубився, затримався з відповідними рішеннями, особовому складу важко буде досягти необхідного результату.

І перший, і другий етапи підготовки пройшли майже без зауважень – піхотинці почали оминати умовного супротивника з флангів, а потім за підтримки кулеметників та розрахунків гранатометників успішно знищили певні цілі.

Підсумки заняття підбив представник Командування ВМС ЗС України. Він зазначив, що під час заключного етапу підготовки успішно реалізовано всі необхідні завдання щодо відновлення боєздатності підрозділу.

"Досягнуто необхідний рівень навченості та злагодженості особового складу. Завдяки нашим партнерам підрозділ додатково укомплектований сучасним стрілецьким озброєнням, у тому числі кулеметами MG-42 та Browning M2, а також протитанковими гранатометами англійського, французького та американського виробництва. Особовий склад мотивований та готовий до виконання завдань зі звільнення України від російських окупантів", – повідомили у командуванні.