Для "сприятливих умов наступу" у бік Миколаєва ворог розгорнув у Скадовську батарею С-300ВМ

Коментарi:

Станом на ранок суботи, 23 квітня, російсько-окупаційні сили продовжують спроби штурму на південь від Ізюма.

Також відомо, що противник розгорнув у Скадовську батарею С-300ВМ (система ППО) для створення сприятливих умов для наступу в районі Миколаєва. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

"Противник проводить наступальні дії у Східній операційній зоні з метою розгрому угруповання Об'єднаних сил, встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей та забезпечення сухопутного шляху між зазначеними територіями та окупованим Кримом", – повідомляє відомство.

Також у Генштабі уточнили, що найбільша активність ЗС РФ спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках, де окупанти проводять перегрупування. При цьому не припиняються ракетно-бомбові удари по об'єктах військової та цивільної інфраструктури.

Водночас у Генеральному штабі зауважили, що Білорусь посилює свої кордони у Брестській та Гомельській областях.

На Таврійському та Югобузькому напрямах діє угруповання військ противника, що складається з окремих підрозділів 8-ї та 49-ї загальновійськових армій, 22-го армійського корпусу, берегових військ чорноморського флоту Південного військового округу та повітряно-десантних військ. Ворог основні зусилля зосереджує на покращенні свого тактичного становища та утриманні займаних рубежів.

"З метою створення сприятливих умов для просування у напрямку міста Миколаїв противник проводить обстріл позицій Збройних Сил України. Для нарощування системи протиповітряної оборони в районі міста Скадовськ ворог розгорнув батарею С-300ВМ", – додали у Генштабі.

Крім цього, уточнюється, що ЗС РФ продовжують вести штурмові дії з-під Ізюма. Там противнику проводить повітряну розвідку позицій ЗСУ для організації вогневої підтримки.

Також там було помічено підрозділи 64-ї ОМБр, яка чинила звірства у Київській області. За наявною інформацією, після зустрічі з бійцями з 93-ї механізованої бригади "Холодний Яр" вони зазнали суттєвих втрат.

Водночас у Донецькому напрямку окупанти роблять спроби наступати по всій лінії зіткнення, зосереджуючись на Сєвєродонецьку та створенні коридору на Слов'янськ. Також зберігаються штурмові дії в районах Рубіжного, Попасної та Мар'їнки.

А у Маріуполі продовжуються ракетно-бомбові атаки заводу "Азовсталь". Водночас окупанти завезли до міста інженерний підрозділ, який займатиметься розмінуванням припортової інфраструктури.

"У рамках формування додаткових резервів завершено підготовку підрозділу приватної військової кампанії "Вагнер" чисельністю до 200 осіб. Передову групу підрозділу перекинуто в район Новобахмутівки для розвідки місцевості та уточнення порядку взаємодії", – резюмували в Генштабі.