Генштаб передбачає найближчим часом атаку окупантів до кордону Миколаївської та Херсонської областей

Коментарi:

У Генеральному штабі Збройних сил України опублікували фронтове зведення станом на вечір 22 квітня.

Повідомляється, що російські війська продовжують наступ на Донбасі, бомбардують Маріуполь та продовжують обстріл Харкова з метою поразки критичної інфраструктури міста.

На Волинському та Поліському напрямах противник активних дій не робив. Спостерігається нарощування систем радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби у прикордонних з Україною районах Гомельської області. У районах населених пунктів Климівка та Димамерки розгорнуто посади постановки радіоперешкод підрозділами зі складу 48-го окремого батальйону радіоелектронної боротьби західного оперативного командування збройних сил республіки Білорусь. Крім того, противник провів тренування чергових сил та засобів протиповітряної оборони. Зберігається загроза завдання ракетно-авіаційних ударів по об'єктах цивільної та військової інфраструктури України з території республіки Білорусь.

На Сіверському напрямку підрозділи прикордонної служби ФСБ Російської Федерації продовжують здійснювати посилену охорону українсько-російського кордону у Брянській та Курській областях. Йде перегрупування військ ворога.

На Слобожанському напрямку окупанти силами підрозділів зі складу 6-ї загальновійськової армії, Балтійського та Північного флотів продовжують часткове блокування міста Харкова, намагаються здійснювати вогняну поразку підрозділів наших військ та об'єктів критичної інфраструктури.

На Ізюмському напрямку ворог проводить повітряну розвідку позицій наших військ з метою визначення можливих напрямів наступу. Для поліпшення тактичного становища підрозділів противник намагався вчиняти наступальні дії за напрямками населених пунктів Заводи та Дібрівне, проте безуспішно.

На Донецькому та Таврійському напрямах бойові дії відбувалися вздовж усієї лінії зіткнення. За добу ворог штурмував у напрямку міста Слов'янськ, закріпився в населеному пункті Лозове. У районах Зеленої Долини та Кремінної противник продовжує закріплюватися на зайнятих позиціях, здійснює перегрупування та підготовку до наступальних дій. Ворог здійснив посилення угруповання військ за рахунок переміщення з території Російської Федерації окремих підрозділів 41 загальновійськової армії Центрального військового округу. Безуспішно намагається зміцнитись у населеному пункті Рубіжне. У районі Попасної ворог проводив штурмові дії у напрямку населеного пункту Новотошківське та вглиб населеного пункту Попасна, але успіху не мав, хоч і закріпився у центральній частині населеного пункту Степове.

На Авдіївському та Курахівському напрямах окупанти намагалися здійснювати штурмові дії, але успіху не мали.

На Маріупольському напрямку противник продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполі та блокувати українські підрозділи в районі "Азовсталі".

На Запорізькому напрямку окупанти робили штурмові дії у напрямку населеного пункту Зелене Поле, але безуспішно. Ворог посилив угруповання за рахунок переміщення підрозділів 19-ї мотострілецької дивізії 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу. Водночас, батальйонна тактична група 127-ї мотострілецької дивізії 5-ї загальновійськової армії втратила боєздатність та виведена в район відновлення.

На Южнобузькому напрямку, в районі населеного пункту Олександрівка, ворог обороняє зайняті позиції. Здійснює повітряну розвідку. Не відкидається ведення штурмових дій для виходу на адміністративні кордони Херсонської області.