У Росії вигорів науково-дослідний інститут Міноборони, який розробляв системи наведення для ракет

Коментарi:

Сьогодні, 21 квітня, у російській Твері внаслідок пожежі в будівлі наукового інституту Міноборони РФ загинуло семеро людей, постраждали 25, повідомляє пропагандистське агентство ТАРС. За даними джерела "Інтерфаксу", будівля повністю згоріла.

Внаслідок спалаху стався обвал покрівлі по всій площі будівлі. За словами джерела агентства Інтерфакс, будівля вигоріла повністю.

За попередніми даними, які наводить ТАРС, причиною НП став аварійний режим роботи електромережі.

За даними джерела агентства в екстрених службах регіону, внаслідок НП загинули семеро людей, постраждали 25, доля ще однієї людини поки що залишається невідомою. Деякі постраждалі отримали травми, вистрибуючи з вікон будівлі.

Зазначимо, що НДІ-2 Міноборони РФ у Твері активно розробляв навігаційні прилади, системи управління, наведення та орієнтації апаратів наземного, повітряного та космічного базування.

Так, наприклад, інститут брав участь у розробці ракетного комплексу "Іскандер", за його участі було прийнято на озброєння низку зенітно-ракетних систем, винищувачів-перехоплювачів та засобів автоматизації та управління.

Фактично цей НДІ безпосередньо відповідав за те, щоб ракети потрапляли точно в ціль. За оцінками США, до 60% ракет із точним наведенням, які РФ випускає територією України, не досягають цілей.

Тому ця пожежа, ймовірно, може бути спробою у традиційному для рашистів стилі "сховати" реальні причини того, чому ж російські ракети часто не долітають до мети.