Підбито танк, 10 одиниць броньованої техніки, ЗРК, крилату ракету, – оперативка Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 21 квітня

Триває 57 доба героїчного протистояння українського народу. Противник намагається продовжувати наступальні дії у Східній операційній зоні для встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей.

Він завдає ракетно-бомбових ударів по об’єктам військової та цивільної інфраструктури по всій території України.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ворог активних дій не проводив, змін в стані та положенні угруповань його військ не виявлено.

На Слобожанському напрямку ворог нарощує систему технічного забезпечення.

У Балаклеї поранених росіян почали розміщувати у міській поліклініці, хоча вже є шпиталь, обладнано у будівлі музичної школи. Це свідчить про значне зростання числа поранених.

Продовжується часткове блокування та обстріли міста Харкова.

На Донецькому і Таврійському напрямках противник здійснює артилерійські обстріли вздовж всієї лінії зіткнення.

На Херсонщині загарбники планують організувати примусову мобілізацію населення на війну з Україною. У селі Золота Балка окупанти провели збори, де заявили, що “зелених коридорів” більше не буде. Людям заборонили залишати населений пункт. Крім того, попередили, що у разі обстрілу їхніх позицій підрозділами ЗСУ, загарбники почнуть обстріл населеного пункту. Окупанти продовжують обхід помешкань, проводять обшуки.

На Південнобузькому напрямку ворог веде обстріли позицій наших військ.

Повітряні Сили ЗСУ за попередню добу уразили чотири повітряні цілі: три безпілотних літальних апарати та одну крилату ракету.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито дев’ять атак ворога, знищено один танк, десять одиниць броньованої та дві одиниці автомобільної техніки, артилерійську систему, дві одиниці спеціальної інженерної техніки, зенітно-ракетний комплекс і склад з боєприпасами.