Зброя на $800 млн, програма для біженців та заборона для кораблів рф, – звернення Байдену по Україні

Коментарi:

Президент США Джо Байден виступив із заявою на тему війни України та Росії. Зокрема він анонсував черговий пакет військової допомоги на $800 млн.

Його виступ транслювався на YouTube.

Новий пакет допомоги включає артилерію, 144 тисячі снарядів та тактичні дрони.

Байден заявив, що США ще мають багато можливостей допомагати Україні військовим шляхом. Наступного тижня він звернеться до Конгресу із пропозицією внести зміни до бюджету, щоб забезпечити безперебійне постачання зброї Україні.

Також президент США оголосив про заборону морським судам, що пов'язані з росією, заходити в американські порти.

Допомагатимуть Україні США не лише військово. Також Байден повідомив про виділення додаткових $500 млн економічної допомоги та запуск програми "Об'єднуйтесь для України". Вона дозволить українцям емігрувати з Європи безпосередньо США за прискореною процедурою.

Також у міністерстві внутрішньої безпеки США повідомили, що українським біженцям дозволять перебувати в США до двох років, якщо вони зможуть підтвердити наявність у країні особи, готової надавати їм фінансову підтримку та за дотримання низки інших умов.

Висловився Байден і на тему запеклих боїв за "Азовсталь".

"Ще незрозуміло, чи контролює Путін Маріуполь. Фактів того, що Маріуполь упав – ні", – заявив президент США.

Байден закликав Росію забезпечити вихід мирного населення з Маріуполя та з комбінату "Азовсталь".

Нагадаємо, що вже кілька днів в Україну партіями прибуває зброя, боєприпаси та техніка з попереднього пакету допомоги США на $800 млн. До нього увійшли, зокрема, 11 вертольотів Мі-17, 18 155-мм гармат Howitzer, 300 дронів Switchblade, бронетранспорт артилерія, радари та інше.

Паралельно США почали навчати українських військових поводитися з американськими гаубицями.