На блокпосту Миколаївщини впіймали депутата, підозрюваного у держзраді

СБУ повідомила про підозру депутату Херсонської міської ради, яка налагоджувала побут окупантом і здавала їм інформацію про українських захисників.

Наразі суд його заарештував на 60 діб без права застави.
Депутату Херсонської міськради від партії «Нам тут жити» повідомили про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану (частина 2 статті 111 КК України). Також йому обрано безальтернативний запобіжний захід – утримання під вартою. Депутат перейшов на бік ворога.

Маючи доступ до відповідних документів, він збирав і передавав російському куратору відомості про проукраїнських діячів, активістів, правоохоронців та учасників бойових дій на сході, а також іншу інформацію, яка цікавила ворога.

Підозрюваний закликав місцевих чиновників співпрацювати з окупантами, організовував розміщення особового складу військовослужбовців РФ та сприяв проведенню ремонту їхньої техніки. З метою дискредитації чинної влади він брав активну участь у створенні проросійських медіа пропагандистських матеріалів для приходу «російського світу» на Херсонщину. Підозрюваному загрожує довічне позбавлення волі. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

За даними ЗМІ, йдеться про депутата Іллю Карамалікова. З моменту захоплення міста російською армією, депутат створив та очолив "Муніципальну варту. Депутат володів ресторанним бізнесом, нічними клубами "Шаде" та "Аміго".

Іллю Карамалікова затримали на першому українському блокпосту під час спроби виїхати з Херсона.