Данія очолить післявоєнне відновлення Миколаєва та виділяє Україні $90 млн на озброєння

Коментарi:

Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що її країна приймає пропозицію президента Володимира Зеленського допомогти Україні з відновленням Ніколаєва.

Про це Фредеріксен заявила на спільному брифінгу під час візиту до Києва 21 квітня.

"Я вже сказала Зеленському, що ми друзі та вікові партнери. Ми хочемо зробити внесок у відновлення України. Ви, пане президент, хотіли, щоб ми очолили відновлення Миколаєва. Сьогодні ми офіційно дали згоду на цю пропозицію", – заявила глава уряду Данії, додавши, що сподівається також на спільну працю з вами та іншими партнерами.

За її словами, Данія робитиме все можливе, щоби підтримати Україну також у майбутньому, повідомляє прес-служба Офісу президента України.

"Тому я сьогодні поінформувала вас... про значні нові внески, включаючи майже 600 млн данських крон, це близько 90 млн доларів США, на зброю, і це підвищує загальний військовий внесок Данії до понад 1 млрд данських крон", – розповіла Фредеріксен.

У ході зустрічі прем'єр-міністр розповіла, що в рамках цьогорічного візиту відвідала Бородянку на Київщині та на власні очі побачила, що там відбувалося під час російської окупації.