UEFA назвали букмекерські контори невід'ємною частиною футбольної екосистеми

Коментарi:

У своєму останньому звіті Союз європейських футбольних асоціацій UEFA присвятив цілий розділ висвітлення питання титульного спонсорства. Судячи з останніх результатів, дедалі більшого значення в європейському футболі набувають компанії зі спонсорування футбольних клубів, у тому числі й найбільші міжнародні букмекери.

Ключові моменти звіту

За даними аналітиків букмекерської контори Мостбет https://mostbet-promocode-AZ.com/, UEFA щороку публікує звіт The European Club Footballing Landscape Report. Цього року вийшло 13-те видання найдокладнішого аналітичного документа.

Звіт є максимально докладним оглядом континентального футболу, а саме:

  • фінансове становище клубів;
  • змагальна складова;
  • участь гравців.

Як повідомляють представники mostbet-promocode-az.com, цього року особливу увагу автори звіту приділили таким питанням, як сейсмічний ефект від пандемії COVID-19 та спонсорування футбольних клубів. Аналітики зазначають, що, судячи з першої половини сезону 2021/22, відвідуваність спортивних подій трохи відновилася. І далеко не останню роль у цьому відіграли титульні спонсори чемпіонатів.

Букмекери – активні учасники розвитку європейського футболу

У звіті зазначено, що із 55 найбільших національних дивізіонів 42 мають титульного спонсора. Якщо розглядати окремі футбольні клуби. то титульний спонсор має 117 команд. Цікаво, що деякі великі букмекери мають партнерську угоду одразу з декількома чемпіонатами. Наприклад, Vbet в Україні та Вірменії, optibet – у Литві, Латвії, Fortuna – у Словаччині, Чехії.

На думку аналітиків, ринок беттінга стрімко зростає у всьому світі. Підтвердженням тому легалізація букмекерської діяльності в країнах, які раніше її забороняли, зростання кількості облікових записів користувачів у різних БК, розробка нових продуктів, мобільних додатків, підвищення рівня клієнтського сервісу. Так, у букмекера Mostbet реєстрація профілю доступна на офіційному сайті, за посиланням на сайтах партнерів, мобільної версії сайту або мобільному додатку. Також на всіх перерахованих платформах однаково доступний інтерфейс облікового запису, можливість робити онлайн-ставки, дивитися прямі ефіри, отримувати повідомлення, відстежувати результати.

Якщо говорити про рекламу у рамках футбольних чемпіонатів, то третина припадає саме на букмекерські контори. Найбільша кількість титульних спонсорів-букмекерів у Болгарії – 71%. Багато також у Португалії, Україні. Цікаво. що у таких популярних чемпіонатах, як англійська та іспанська, діють обмеження щодо співпраці з букмекерами.

У звіті серед рекордсменів відзначено букмекер світового рівня Parimatch. Компанія одночасно виступає титульним спонсором 11 футбольних клубів та 4 національних чемпіонатів. При цьому букмекер займає лише 1% європейського футбольного ринку.