Користуватися супутниковим інтернетом Starlink дозволили всім українцям, – Федоров

Коментарi:

Державний регулятор зняв обмеження на час дії воєнного стану в Україні.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та послуг поштового зв'язку (НКЕК), дозволила всім українцям користуватися терміналами для доступу до супутникового Інтернету Starlink від Ілона Маска. Про це 20 квітня у Telegram повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

НКЕК ухвалила з ініціативи Держспецзв'язку рішення, згідно з яким усі категорії користувачем можуть встановлювати та підключатися до терміналів Starlink, але лише поки що в Україні діє воєнний стан. Регулятор також вніс зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу, щоб регламентувати умови роботи супутникового Інтернету від компанії SpaceX.

"Стрімко рухаємось у технологічне майбутнє, поки наш північно-східний сусід рухається у середньовіччі", – наголосив Михайло Федоров у своєму оголошенні.

Напередодні Михайло Федоров заявив, що Starlink уперше відкриває представництво в Україні. Мінцифри розпорядилося провести процес атестації та виділити частоти для супутникового Інтернету за прискореною процедурою. За словами міністра, завдяки цьому технологія стане доступною для всіх українців.