"Почесна" бригада Росії героїчно втекла з України з вкраденими унітазами – постпред в ООН

Коментарi:

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця розповів на засіданні Радбезу ООН про справжній "героїзм" та "стійкість" російської армії, яка втекла з-під Києва від українських військ із награбованим "добром".

Як пише "Укрінформ", постпред України в ООН згадав, що Володимир Путін удостоїв 64-ту мотострілецьку бригаду російської армії почесного звання гвардійської. Як аргумент Путін послався на так званий "масовий героїзм і доблесть, стійкість і мужність" солдатів цієї бригади.

Водночас Кислиця нагадав, що саме цей підрозділ згідно з початковими російськими планами мав захопити Київ і, перебуваючи місяць у Бучі, влаштував терор проти цивільного населення.

"Військові цієї бригади, багато з яких уже ідентифіковані, понесуть відповідальність за масові звірства в Бучі. Така російська інтерпретація героїзму та мужності – убити сотні беззбройних мирних жителів, зґвалтувати десятки жінок та дівчат і, нарешті, втекти від українських військ.

Російські солдати продемонстрували стійкість лише в одному: відступаючи під вогнем українських військ, вони наполегливо зберігали все награбоване.

Вони залишили боєприпаси, щоб набити свої автомобілі вкраденими комп'ютерами, телевізорами, мобільними телефонами, одягом, килимами, пральними машинами та навіть унітазами”.