На Південнобузькому напрямку ворог підключив авіацію, а в районі Довгенького рашисти переодяглися в українську форму

Коментарi:

Оперативна інформація станом на вечір 20 квітня

Ворог намагається продовжувати наступ у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю Донецької та Луганської областей. Противник активізував застосування оперативно-тактичної авіації та ведення повітряної розвідки. Завдає систематичних авіаційних ударів по військових та цивільних об'єктах, зокрема застосовує літаки дальньої авіації.
Слобожанський напрямок

На Слобожанському напрямку окупанти посилюють угруповання армійської авіації поблизу Державного кордону України. На території Білгородської області завершено обладнання вертолітних злітно-посадкових майданчиків, де зосереджено понад 90 ударних та багатоцільових гелікоптерів.

Ворог продовжує часткове блокування Харкова, намагається вогневу поразку підрозділів наших військ та об'єктів критичної інфраструктури.

Ізюмський напрямок

Противник провів перегрупування військ на Ізюмському напрямку. У районі населеного пункту Дібрівне противник проводив наступальні дії, мав частковий успіх.

У районі населеного пункту Стара Гнилиця наступ провалився, внаслідок вогневої поразки ворог зазнав втрат і відійшов.

Крім того, не вдалася спроба взяття під контроль населеного пункту Долгенька. Противник із втратами відступив. Як особливість відзначені дії ворога на вказаному напрямку у військовій формі українського зразка.

На залізничній станції "Куп'янськ-Сортувальний" зафіксовано розвантаження ешелону з озброєнням та військовою технікою та переміщення артилерійських підрозділів.

Донецький напрямок

На Донецькому та Таврійському напрямах противник розвідує маршрути висування та підготовку до подальших наступальних дій у напрямку населеного пункту Лиман та виходу на Слов'янськ із північного сходу.

Ворог продовжує нарощувати угруповання військ у зазначеному напрямку. З території Російської Федерації переміщені підрозділи зі складу 90-ї танкової дивізії, 41-ї загальновійськової армії та 232-ї реактивної артилерійської бригади Центрального військового округу.

Батальйонна тактична група зі складу 150 мотострілецької дивізії втратила боєздатність і виведена в район відновлення.

Ворог намагався закріпитися у західній та північно-західній частинах Рубіжного. Зазнав поразки. Здійснював штурмові дії у напрямку Новотошковського, успіху не мав.

Російські фашисти проводять штурмові дії у районі населеного пункту Попасна.

Продовжуються авіаційні удари по інфраструктурі міста Маріуполя, ворог робить штурмові дії в районі морського порту та заводу "Азовсталь".

Запорізький напрямок

У Запорізькому напрямку за підтримки вогню артилерії противник відновив наступ на напрямі населеного пункту Темування.

Південнобузький напрямок

У Південнобузькому напрямку артилерійські підрозділи ворога вели вогонь на позиції наших підрозділів. Крім того, армійська та оперативно-тактична авіація супротивника робила вогненну поразку окремих об'єктів.

Ворог намагався продовжити ведення штурмових дій у напрямі населеного пункту Олександрівка, успіху не мав.
Придністров'я

Ознак підготовки збройних формувань так званої "придністровсько-молдавської республіки" до участі у збройній агресії проти України не виявлено. Водночас не виключається залучення силових структур зазначеної невизнаної державної освіти до ведення диверсійно-терористичної діяльності на території нашої держави.