У окупантів немає шансів пройти Миколаївщину, їх обстріл від розпачу – бійці 28-й ОМБр (відео)

Коментарi:

Орки не мають жодних шансів пройти Миколаївщину. Але ворог намагається зробити це постійно та отримує гідну відповідь. Адже область захищає загартована у боях 28-та окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу.

Про захисників Миколаївської області – у репортажі АрміяInform.

– Прильоти постійно, міномети, реактивна артилерія, але ми підготувалися, обладнали свої позиції, все витримало, – розповів військовослужбовець бригади Сергій. – Їхні обстріли, це, так би мовити, акт розпачу, бо немає жодної можливості у них сюди пройти.

Позиції Лицарів знаходяться у південній частині Миколаївської області, всього за кілька кілометрів від орків. І вже понад місяць наші відважні бійці кришать тут окупантів.

- Місцевість не дозволяє нам висунутись вперед на техніці, ворога там багато, і він застосовує усі засоби повітряної розвідки, артилерію. Тому діємо потай, використовуючи переваги складної місцевості. Невеликими групами відпрацьовуємо наявними засобами. Печемо насамперед техніку ворога. І робимо це досить успішно, – розповів командир підрозділу Богдан. – Корсари, Джавеліни, Енлави... Це робить смерть супротивникові дуже добре.

Ситуація залишається контрольованою, і захисники бригади мають великий бойовий досвід. Вони знають, що ворог безпринципний і немає нічого людяного, але все одно, немов самі в себе, питають, як можна гатити по цивільних просто так? Для нас це дикість і український захисник, мабуть, навіть ніколи цього не зможе зрозуміти.

– Навіть учора, коли били за нашими позиціями, решисти взяли і просто так обстріляли населений пункт поряд, де немає військових взагалі! Три будинки зруйновані вщент, — додали з сумом хлопці.

Відео Олександр Портнов