На захопленій філії «Миколаївобленерго» окупанти облаштували свій штаб

Збитки Миколаївобленерго від війни на контрольованій території склали 320 мільйонів гривень, споживання електроенергії скоротилося на 45 відсотків.

"Збитки від обстрілів ворожих збройних сил РФ тільки на контрольованій території, за попередніми оцінками, становить 320 млн гривень. При цьому в результаті зупинки багатьох промислових підприємств корисна відпустка електроенергії скоротилася в березні на 45 відсотків", – повідомив в. о. генерального директора "Миколаївобленерго" Вадим Данилков.

Причому це не повна картина, тому що ні доступу до підрозділів та мереж на окупованій території, ні зв'язку з філіями компанії поки що немає. «А тому оцінити збитки не буде можливим. Однак вони можуть бути масштабнішими. Наприклад, нам точно відомо, що у приміщенні однієї з наших філій війська агресора облаштували штаб», – додав Данилков.

За його словами, підприємство неофіційними каналами передає своїм працівникам на захопленій ворожими військами території продовольство, одяг, предмети гігієни, а також за найменшої нагоди проводить евакуацію працівників.