Ми відбили у ворога Мар'їнку і дали бій під Ізюмом, – зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 18.00 19 квітня

Завершується 55 доба героїчного протистояння українського народу.

Окупанти не припиняють завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах цивільної та військової інфраструктури на всій території України.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не проводив. Переміщував пошкоджену техніку залізничним транспортом з Білорусі до РФ. Також окупанти використовують аеродромну мережу Білорусі для завдання авіаційних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури України.

На Слобожанському напрямку триває часткове блокування ворогом Харкова. Була невдала спроба наступу та ведення штурмових дій південніше Ізюма. Ворог зазнав втрат та відступив.

На Донецькому напрямку, в районі Мар’їнки, в результаті контрнаступу наших військ ворог зазнав втрат та відступив. ВСУ відновили контроль над цим населеним пунктом.

На Південнобузькому напрямку тривають бойові дії в районі Олександрівки, ворог успіху не має. Намагається здійснити вихід на адміністративну межу Херсонської області, не припиняє обстрілів населених пунктів.

За наявною інформацією, з початку року, для проходження служби у 42 частинах Південного військового округу було відібрано всього 130 військовослужбовців за контрактом. 22 з них вже відмовилися від участі в так званій «спеціальній операції».

Особливу потребу в комплектуванні особовим складом мають підрозділи, що беруть безпосередню участь в збройній агресії. В 200-й окремій мотострілецькій бригаді 14-го армійського корпусу берегових військ північного флоту було знищено особовий склад двох батальйонних тактичних груп.

Крім того, в Україні були знищені три роти 51-го парашутно-десантного полку та рота 137-го парашутно-десантного полку, що входять до складу 106-ї парашутно-десантної дивізії.