Танкіст хваленої кантемирівської дивізії вкрав у 10-річної Іванки смартфон – ЗСУ його повернула

Мародери 4-ї гвардійської танкової Кантемирівської ордена Леніна, Червонопрапорної дивізії імені Ю. В. Андропова.

При затриманні у полоненого танкіста знайшли червоненький мобільний телефон, а також павербанк зі стразами.

Спочатку окупант брехав, що це його речі. У мобілці була сім-карта російського оператора. І цим телефоном вже були дзвінки в РФ. Але у списку контактів були й українські номери, підписані „тато“ та „мамочка“.

Холодноярці почали дзвонити на ці номери. Телефон належить Іванці», – розповіли українські військові. Як виявилося, 15 березня родина дівчинки виїхала евакуаційним коридором із Тростянця, який на той час був зайнятий російськими загарбниками. До їхньої машини підійшли солдати РФ і наказали віддати всі телефони. «Я відповіла, що у нас вони всі розряджені. До цього ми видалили з телефонів усі месенджери, щоб не давати ворогові будь-якої інформації... Вони кричали і залякували нас. Говорили, що ми їх знімаємо. Минуло близько трьох днів, на мій номер зателефонували хлопці та спитали: це ви матуся? Я відповіла – так. Дмитро із 93-ї бригади розповів, що вони у полоненого російського військового знайшли телефон», — згадує мати дівчинки.

Мама Іванки була така схвильована, що з початку не повірила, думала, що це якісь жарти. Іванка дуже плакала через те, що забрали телефон. Мій чоловік сказав хлопцям залишити телефон собі, вони все одно надіслали його нам поштою».

Тепер Іванка вдячна холодноярцям за такий приємний сюрприз, та передає привітання 93-й бригаді. Таким чином, гаджет, вкрадений російськими мародерами, повернувся до дитини. Ось таку історію розповіли у службах зв'язків з громадськістю 93 окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Оперативного командування "Схід" Сухопутних військ ЗСУ.