Загін хоробрих перукарів відправився до постраждалих сіл Миколаївщини та воїнів

Коментарi:

Група волонтерів привезла до сіл Лупареве та Лимани, що на Миколаївщині, гуманітарну допомогу та перукарів. Майстри безкоштовно підстригли людей, які не можуть дістатись перукарень через постійні обстріли населених пунктів.

Благодійний фонд "4UA" займається гуманітарною допомогою та евакуацією людей. До них долучилась група перукарів, аби допомагати людям.

"Приїхали допомогти трошки людям, привести себе до ладу. Адже війна війною, а стригтись, доглядати за собою, теж потрібно. Взяв із собою колегу, який так само небайдужий до цього, до цієї ситуації, який зголосився допомогти. Ми трохи нервуємо, звичайно. Але куди подітись, треба допомагати людям. Кожен воює на своєму фронті, на своєму місці", — говорить перукар-волонтер Анатолій.

У Лупаревому із майже двох тисяч населення нині залишилось близько 70 людей.

Місцеві кажуть, що немає можливості дістатися до міста в перукарню, тому завдячують волонтерам, які приїхали з цією послугою до неї додому.

"Щоночі починають гатити ці міномети. Ми у підвалі вже п’ять діб ночуємо. Вдень ще більш-менш, а починається десь об 11-й ночі. А вчора з 7-ї ранку до другої ночі гатили", — розповіла місцева жителька Любов.

Приїзд до села перукарів надав можливість і військовослужбовцям з ближніх блокпостів відвідати майстрів. На своїх позиціях можливості підстригтись не мають.

"Якщо на полі чи у бліндажу, то електроенергії немає. Як підстригтись? І перукарів у нас теж немає. Хто як може. Наприклад, вода у пляшках, мило, серветки вологі. Наприклад, мені зараз неважливий зовнішній вигляд, просто незручно", — цитує військовослужбовця Ігора Суспільне. Миколаїв».