Ліквідовано командира російського корабля «Цезар Куніков»

За твердженнями росЗМІ Чирва помер від ран, отриманих у бою з неонацистами. Як і де він їх знайшов у морі – не уточнюється

Ліквідовано командира великого десантного корабля Чорноморського флоту РФ «Цезар Куніков» Олександра Чирву.

Закопали Чирву сьогодні на севастопольському цвинтарі. Це підтвердив губернатор Севастополя Михайло Розвожаєв.

Корабель "Цезар Куніков" входив до 197 бригади десантних кораблів Чорноморського флоту. Губернатор Севастополя додав, що Чирва помер від ран, отриманих у бою. При цьому Розвожаєв сказав, що хоробрість та професіоналізм капітана нібито врятували життя членів екіпажу.

Капітан 3 рангу Олександр Чирва – уродженець Севастополя. На його кителі кров мирних жителів Сирії у 2015 та 2016 роках.

Цікаво, що причина смерті вказана така: "помер від ран, отриманих у бою з неонацистами в Україні". Причому, де саме і взагалі як командир корабля міг "воювати з неонацистами" – не уточнюється.

Разом з тим, у цьому контексті слід згадати наступне: коли українська "Точка-У" знищила ворожий ВДК проекту 1171 "Саратов", також повідомлялося і про те, що, ймовірно, пошкодження різного ступеня складності отримали і два ВДК проекту 775 – "Цезар" "Куніков" та "Новочеркаськ".

Таким чином, новина про загибель командира одного з цих кораблів – чергове підтвердження того, що, як мінімум, одному ВДК теж неабияк дісталося від української зброї.

БДК "Цезар Куніков" був спущений на воду в 1986 Корабель брав участь у 2008 році в морському бою з грузинськими катерами під час війни в Південній Осетії.