Генерал США уточнив, якої зброї не вистачає ЗСУ для звільнення Херсона та Маріуполя

Коментарi:

Українським військовослужбовцям для деблокування Маріуполя та звільнення від російських окупантів Херсона потрібні певні види озброєння, які вона запитує у партнерів.

Про це заявив бригадний генерал у відставці старший науковий співробітник Центру Белфер при Гарвардській школі Кеннеді Кевін Райан в інтерв'ю сайту ТСН.

"Я думаю, що Україна просить допомоги у певних видах зброї, які, на її думку, дадуть їй найкращу нагоду перемогти російські сили як на сході, так і на півдні. Вони включають частину зброї, нещодавно передану США та НАТО. Найважливішим, на мою думку На думку, будуть системи ППО, такі як С-300 або інші типи такої зброї, які зможуть збивати не лише російські літаки, а й деякі ракети та крилаті ракети", – наголосив він.

За словами експерта, також для майбутніх боїв ЗСУ потребують артилерійських систем та контрбатарейних радарів, які дозволять їм знати напрям наступу артилерії.

"Ці речі будуть дуже важливими у цій боротьбі на сході України і, звичайно, за Херсон", – додав він.

"Причина, чому я згадав системи ППО та артилерію – це те, що просить Україна. Це те, що деякі країни мають і можуть надати, але це також речі, які дуже важко отримати в тих кількостях, які потрібні Україні, тому я сказав, що думаю, що є набагато важливіші речі. США, наприклад, мають лише системи ППО та радари Patriot у власному користуванні. Тому США реально не можуть надати Patriot Україні", – каже генерал.