Навколо вокзалу в Сімферополі чути трупний запах – відлуння путінської «спецоперації» в Криму

Кримчани зрозуміли, що РФ влаштувала справжню бійню в Україні.

У перші дні війни пропагандистська машина намагалася переконати кримчан, що йде "спецоперація".

Проте переповнені морги на півострові спонукали людей дивитися правді у вічі.

Заступник постійного представника президента України в АР Крим Таміла Ташева каже, що окупанти приховують інформацію щодо знищення флагмана "Москва". Невідомо, скільки тих, хто вижив: за різними даними, це від 14 до 58 моряків, які вціліли. Загалом, згідно з інформацією окупаційної та російської влади, на крейсері перебували понад 500 моряків.

"В окупаційних пабліках ніхто не вірить у версію про підпал або детонування, тобто офіційну версію, яку розповсюджує РФ", – розповіла Ташева.

За вісім років окупації Криму Росія перетворила півострів на суцільну військову базу. "Коли почали масово привозити людей у ​​морги, використовували частково залізничну дорогу. Навколо сімферопольського вокзалу відчувається запах трупів. Шоста лікарня Сімферополя, Джанкойська лікарня повністю зайнята для лікування військових. По всьому Криму лікарів змушують, як вони пишуть у листі від окупаційної адміністрації, який був у нашому розпорядженні, "добровільно" вирушати до так званих республік "ЛНР" та "ДНР". Кримські лікарі на це реагують: зрозуміло, що вони не хочуть їхати туди. Тобто і лікарів використовують із такою метою", – зазначила Ташева.

Вона додала, що РФ не вважає кримчан своїми громадянами, хоч і анексувала територію, на якій вони живуть. Жителі Криму тим часом виїжджають із півострова та ухиляються від примусової мобілізації.