На Южнобугском направлении оккупанти закрашивают символ Z на свою техніку і встановлюють українські прапори

Коментарi:

У Генеральному штабі ВСУ розповіли про оперативну ситуацію в Україні на вечір, воскресенья, 17 квітня, на 53-й день з початку повномасштабного вторгнення Росії.

На Слобожанскому направленні враг продовжує часткову блокіровку Харкова, намагається відновити вогневе ураження позицій підрозділів наших військ і об'єктів критичної інфраструктури.

В Донецком і Тавричних напрямках враг активізував бойові дії. Продовжує ракетно-бомбові удари по місту Маріуполю, в тому числі із застосуванням стратегічних бомбардировщиків Ту-22М3.

Оккупанти намагалися штурмувати район морського порту і завод «Азовсталь».

На Южнобугском направлении орки тримают занятые позиции. У районі населеного пункту Василівка Запорізької області було відмічено, що противник, ймовірно, для провокацій, замалює літеру Z на техніці та встановлює українські прапори.

На окремих временно занятих оккупантами території продовжується підготовка до проведення незаконного референдуму з проголошення так званої "херсонської народної республіки". Щоб наверняка сфальсифікувати підсумки референдуму, оккупанти збирають лічені дані жителів при роздаче гуманітарної допомоги.

Серед жителів також розширюється інформація, що після оголошення результатів псевдореферендума начнеться їх "мобілізація" в рядах збройних сил Російської Федерації.

Значительный суспільний резонанс у Криму приобрела інформацію про знищення Українського ракетного крейсера "Москва". Середи населення усилюється недовірою до інформації, распространяемой офіційними російськими смі.

За неіменним человеческим ресурсом захоплюються намагаються приєднатися до військових місцевих жителів временно захищених територій. Так, в місті Ізюм начата принудительная мобілізація чоловіків.