Головний миколаївський санітарний лікар застеріг пити некип'ячену технічну воду

Вода, яку розвозять, технічна та пити її можна лише кип'яченою. А краще купувати питну воду у магазинах.

Про це розповів головний санітарний лікар Миколаївської області Володимир Клочко на брифінгу. У ньому взяли участь заступник голови миколаївської облдержадміністрації Юрій Гранатуров та начальник облздоровуправління Максим Безносенко.

Санлікар дав поради щодо користування технічною та річковою водою в період відсутності централізованого водопостачання.

«Влада робить все, щоб відновити централізоване водопостачання. Поки вона відсутня, прошу всіх виконати такі рекомендації. По-перше, вся вода, яку підвозять городянам, треба оцінювати як технічну. Вживати її для пиття можна лише після кип'ятіння. Найімовірнішим методом, який не дозволить захворіти на кишкові інфекції, буде покупка води бутильованої води з магазинів, – сказав Клочко.

Він радить для технічних потреб використати річкову воду.

«Є можливість користуватися водою з річок Південний Буг та Інгул для комунально-побутових цілей, тобто для тих самих туалетів тощо. Якщо річкову воду прокип'ятити, нею можна мити посуд. У жодному разі не можна нехтувати нашими рекомендаціями, оскільки виникнення кишкових інфекцій може призвести до погіршення ситуації, – сказав лікар Клочко.

Нагадаємо, з 12 квітня у місті Миколаєві відсутнє централізоване водопостачання.

На брифінгу заступник голови миколаївської облдержадміністрації Юрій Гранатуров повідомив, що ситуація з водопостачанням є дуже складною, але треба потерпіти, щоб зберегти своє здоров'я.