У Миколаєві «воду з крана» продавали по 5 гривень 30 копійок за літр

У Миколаєві правоохоронці викрили суб’єкт господарювання у безпідставному піднятті ціни на питну воду

Правоохоронці встановили, що до аварійного відключення централізованого водопостачання в місті Миколаєві точка продажу реалізовувала питну воду за ціною, що у п'ять разів була нижчою, ніж зараз. Попередня – 1 гривня 30 копійок за літр, нині – 5 гривень 30 копійок

Високу ціну на воду продавці аргументують постачанням води з артезіанської свердловини, що розташована на Кіровоградщині. Однак наявні документи свідчать про те, що остання закупівля відбувалась ще 25 січня.

Під час огляду об’єкта торгівлі реалізація бутильованої води вроздріб візуально не була підтверджена. Натомість, правоохоронці зафіксували продаж води з накопичених резервуарів. А вони в свою чергу, підключенні до центрального водопостачання та обладнанні відповідними фільтрами.

Нині дізнавачі відділення поліції №1 Миколаївського районного управління інформацію про подію зареєстрували за попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», та тривають слідчі дії.

Поліція попереджає усіх суб’єктів господарювання, за незаконне або необґрунтоване підвищення цін передбачено відповідальність, повівдомили в відділі комунікаціїї Головного управління національної поліції України в Миколаївській області.