В Оперативному штабі Одеської ОВА вважають, що Придністров'я не хоче втягуватися у війну в Україні

Коментарi:

Представник Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів про ситуацію у регіоні.

Зокрема, він прокоментував загрозу нападу росіян із окупованого Придністров'я. Нагадаємо, що де-юре це територія Молдови, яку окупувала російська федерація.

Братчук розповів, що останніми днями Одеська область страждає від ракетного обстрілу. Він наголосив, що у регіоні були готові до таких дій ворога. Метою окупантів вкотре стали об'єкти інфраструктури, нафтові бази тощо.

Спікер Оперативного штабу Одеської ОВА наголосив, що ситуація тривожна, але контрольована.

Щодо Придністровського напрямку, то Братчук сказав таке: «Була певна інформація. Ми теж, я можу це підтвердити, наголошували на певній активності на цій тимчасово окупованій території Росією незалежної Молдови. Але більше говоримо про те, що це була певна демонстрація будь-яких дій. Не більше".

За його словами, жителі Придністров'я не надто хочуть воювати в Україні, адже розуміють, що кінець їх буде як у сумнозвісного російського десанту з морської піхоти, який загинув під Маріуполем та Миколаєвом. Братчук додав, що реальної загрози нападу з Придністров'я вони не бачать, але мають відповідні плани дій, засоби та сили поразки, якщо ворог спробує реалізувати інший сценарій.