В Азовському морі на чотирьох підбитих російських кораблях повно трупів, моряки, які залишилися в живих втекли

Так окупантів на морі ще ніхто не бив

"У порту Бердянська на борту знищеного великого десантного корабля «Орськ» могли бути десятки одиниць техніки і сотні десантників. Про це повідомила заступник Міністра оборони Ганна Маляр, – корабель міг перевозити до 20 танків, 45 БТРів і 400 десантників. Це величезна мета, вражена нашими військовими", – заявила Маляр.

Відомо, що після обстрілу почалися масштабні пожежі на інших кораблях. Горів БДК»Саратов". Там палахкотіла кормова частина із загрозою вибуху боєкомплекту. Корабель притоплений на глибині в п'ять метрів.

Рятується втечею команда ВДК "Куніков» і "Новочеркаськ", які також отримали пошкодження – за попередніми даними там 11 поранених, троє вбитих. Ці кораблі встигли вийти в море.

У порту тимчасово окупованого росіянами Бердянська "Орська" зайшов 21 березня. Він повинен був доставити загарбникам військову техніку. Це не перша участь "Орська" у військових діях проти України. Медаль " За повернення Криму отримав командир корабля Сергій Скворцов. Саме під його командуванням екіпаж корабля брав участь в агресії проти України в 2014 році. Тепер ЗСУ поквиталися з окупантами.

Великий десантно-транспортний корабель (БДК) «Орськ» проекту 1171, водотоннажністю 4500 тонн, був випущений в 60-х роках минулого століття в Калінінграді. Корабель обладнаний здвоєною 57-ти міліметровою артилерійською установкою Зіф-31б.на борту можуть розташовуватися до 1500 тонн техніки і вантажів, корабель може перевозити до 20 танків, місткість до 300-425 чоловік. На початку року "Орськ" перемістили з Середземного моря до берегів Криму. 24 січня він був помічений в протоці Босфор по дорозі в Чорне море.

БДК "Орськ" підбили на сьомому причалі порту. На самій території порту немає цивільних. Співробітників змусили покинути територію після того як, туди зайшли рашисти

«Від першого потужного вибуху в деяких будинках, розташованих на ближніх вулицях до порту, вибило скло, вибух відчувався в приватних будинках на відстані більше кілометра від порту». Відомо, що в порту знищено резервуар на 3000 тонн палива. Пожежа перекинулася на склад боєприпасів ворога.

Вранці, 24 березня, в соцмережах Бердянська писали про звуки вибухів, дим і пожежу в районі порту. Пошкоджень житлових будинків у місті немає, пожежа триває. У Бердянській міськраді рекомендують городянам з метою безпеки не наближатися до району порту.

«Чи був це ракетний удар, або атака спецназу, або диверсія, невідомо. Нинішній стан і статус корабля невідомі". Але, судячи з усього « "Орськ" затонув або притоплений. Як мінімум кілька днів порт не зможе приймати судна. Місце вибуху-7 і 8-й причали.