Прем'єри Польщі, Чехії та Словенії та Ярослав Качинський не побоялися приїхати до зруйнованого Києва підтримати українців

Відсіч окупантам

Президент України Володимир Зеленський зустрівся в охопленому війною Києві з прем'єрами Польщі, Чехії та Словенії.

До делегації увійшли глава польського уряду Матеуш Моравецький, віце-прем'єр Ярослав Качинський, прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала і прем'єр-міністр Словенії Янез Янша.

"Саме тут, у зруйнованому війною Києві, твориться історія. Саме тут свобода бореться зі світом тиранії. Саме тут майбутнє кожного з нас висить на волосині. ЄС підтримує Україну, яка може розраховувати на допомогу своїх друзів – це послання ми привезли сьогодні до Києва", – написав Матеуш Моравецький.

До нашої столиці приїхав і віце-прем'єр Ярослав Качинський, голова правлячої партії Польщі"Право і справедливість". Його називають неофіційним керівником Польської держави. Він запропонував ввести на територію України збройну миротворчу місію НАТО.

Володимир Зеленський зробив заяву за підсумками зустрічі з прем'єр-міністрами Польщі, Чехії та Словенії.

"У часи, коли велика кількість дипломатів покинула Україну після вторгнення з боку Російської Федерації на нашу землю, ці шановні люди, лідери своїх незалежних європейських держав, вони нічого не бояться, вони більше бояться за нашу долю, вони тут, щоб підтримати нас. Це мужній і дружній крок".