РФ випустила 30 крилатих ракет по полігону в 20 кілометрах від українсько-польського кордону

Російські окупанти випустили ракети по міжнародному центру миротворчості та безпеки у Львівській області.

В результаті обстрілу Яворівського полігону на Львівщині 9 людей загинули, 57 – отримали травми. Частину поранених доправили до львівських лікарень.

Зараз на полігоні гасять пожежу і розбирають завали.

"Удар був здійснений ракетами, попередньо-літаками з Саратова. Піднялися літаки, завдали удару на бойовому своєму курсі. ... Було випущено, за попередніми даними, близько 30 ракет. Певна кількість була збита", – сказав голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

Міжнародний центр миротворчості та безпеки, більш відомий як "Яворівський військовий полігон", розташований за 30 км на північний захід від Львова та приблизно за 20 км від кордону з Польщею.

Після атаки на Яворівський полігон Міністр оборони Резніков в черговий раз закликав НАТО закрити небо над Україною.

А глава європейської дипломатії Борелль якраз сьогодні в черговий раз пояснив чому Захід не закриватиме небо над Україною.

Як заявив він в інтерв'ю газеті «Періодико», створення безпольотної зони над Україною могло б призвести до початку Третьої світової війни.

"Коли хтось просить безпольотну зону, це має на увазі здатність і готовність збивати російські літаки, що порушують її", – сказав глава дипломатії ЄС.