На "Зорі"-"Машпроекті" ударними темпами варять протитанкові їжаки і допомагають обороні транспортом

Коментарi:

Колектив буде всіма силами намагатися зберегти майно стратегічного підприємства

Державне підприємство "Зоря"-"Машпроект" бере активну участь в організації захисту Миколаєва.

Підприємство задіяне у зведенні захисних споруд. У двох цехах заводу йде робота з виготовлення протитанкових "їжаків".

Як повідомив генеральний директор Олексій Жуковець, вже виготовлено понад 50 одиниць таких протитанкових загороджень:

– Ми зробили вже понад 50 їжаків. Два цехи підприємства постійно працюють на їх виготовлення. З усіх підрозділів зносимо метал, придатний для цих цілей: швелер, балку, тавр. Постійно працюють кілька бригад. Це те, що ми сьогодні можемо швидко зробити, для цього у нас є і матеріали і виробничі можливості. Нашому місту ми також надаємо транспорт для вирішення завдань з вантажоперевезень.

25 лютого на підприємстві було створено штаб територіальної оборони, до якого увійшли керівники ключових напрямків роботи підприємства. Штаб контролює ситуацію на підприємстві, приймає рішення про захист самого комплексу та надання допомоги місту.

- Наше першочергове завдання-зробити все можливе для збереження нашого унікального колективу, захистити наших людей, надати їм допомогу, – зауважив Олексій Жуковець.

- У режимі чергування працює сьогодні наша поліклініка. Працівники заводу можуть отримати там медичну допомогу. На підприємстві заздалегідь були підготовлені несолько бомбосховищ. Укриття можуть вмістити в цілому до 8 тисяч осіб. Всі об'єкти ретельно охороняються.

Для захисту і підтримки правопорядку на території підприємства створено загін територіальної оборони. У складі загону – 150 працівників підприємства-добровольців, які цілодобово чергують на території ДП «Зоря»-«Машпроект».

- Ми також повинні зберегти обладнання та інші ресурси заводу неушкодженими, – підкреслив Олексій Жуковець. – Підприємство є важливим стратегічним об'єктом держави. Ми повинні зберегти його працездатність, щоб швидко відновити нашу основну виробничу діяльність.