Миколаївським медикам розповіли, хто захистить їхні трудові права і обіцяні 20 тисяч гривен зарплати

Коментарi:

У закладах охорони здоров'я Миколаївської області триває інформаційно-роз'яснювальна робота з питань оплати праці.

Фахівці управління Держпраці Миколаївської області з медиками обговорювали зміни, введені в дію Постановою Кабінету Міністрів від 12 січня «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров'я» і ситуацію, що виникла в рамках виконання законодавчих новацій.

Під час зустрічі з працівниками Миколаївського обласного центру психічного здоров'я фахівці Держпраці розповіли покроково, як лікарі та медсестри можуть домагатися відновлення трудових прав. Один з таких кроків звернення до підрозділів Держпраці. Всі звернення розглядаються відповідно до визначених законодавством термінів, повідомили в Управлінні Держпраці Миколаївської області.

Нагадаємо, згідно з урядовою постановою, розмір нарахованої заробітної плати медпрацівникам закладів охорони здоров'я державної або комунальної форм власності за повністю виконану місячну (годинну ) норму праці встановлюється в межах фонду оплати праці на 2022 рік.

Зокрема, йдеться про не менше 20 тисяч гривень лікарям (крім інтернів) та професіоналам з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я, а також не менше 13500 гривень – фахівцям з початковим рівнем (короткий цикл) вищої медичної освіти та першим (бакалаврським) рівнем вищої медичної освіти.